Despre simboluri

Un gest are semnificatia cu care il investeste cel caruia ii este adresat. O sa incerc sa ma abtin sa folosesc cliseul conform caruia “creierul este cel mai important organ sexual”, dar cel mai probabil ca, in mare, cam despre asta o sa fie vorba in cele ce urmeaza.
Inainte de a fi legat de sexualitate, BDSM este legat de putere si probabil ca legatura cu eroticul din noi se face pe aceasta filiera a modului in care percepem puterea. Aceeasi actiune poate avea rezonante diferite pana la total opuse pentru persoane diferite si contexte diferite. In functie de modul in care partea dominanta cere submisului sa se masturbeze, acest act poate fi o umilinta si un mod de exercitare a puterii, poate fi o favoare si un mod de a face o concesie, poate fi indeplinirea unei fantezii si astfel doar un rol jucat de partea dominanta la cerere sau chiar cedarea controlului placerii dinspre partea dominanta catre cea submisa si prin urmare inversarea dinamicii. Identic vad lucrurile si in cazul altor tipuri de stimulare sexuala, de la manuala, orala sau cu penetrare, oricare dintre ele poate fi, in functie de context , toate cele de mai sus pentru oricare dintre cei doi, in functie de semnificatia cu care este investit si de contextul in care respectivul act se desfasoara. Penetrarea dominei poate insemna orice de la preluarea toala a controlului asupra ei pana la cea mai de jos umilinta pe care o poate indura un submis.
Daca acceptam teoretic ideile de mai sus atunci am putea trage concluzia ca o persoana dominanta talentata ar putea sa ofere gesturilor sale exact semnificatia pe care doreste sa o obtina, doar creand contextul potrivit. Problema este ca in practica lucrurile nu sunt la fel de simple. Asta pentru ca fiecare are deja intiparita cate o semnificatie-simbol a diverselor acte si intiparit inseamna ca valorizeaza sau devalorizeaza din reflex, ca ea este acolo in inconstient si…in ultima instanta este o chestie destul de complicat de stiut, cu atat mai mult de manipulat. Pentru ca de regula manipularea se face tocmai folosindu-te de simbolurile cu care oamenii investesc diverse actiuni si nu invers, schimband semnificatia simbolica, sa zicem clasica, a actiunilor.
Astfel cel mai usor si cel mai raspandit mod de a-ti impune puterea, inclusiv in situatiile erotizate din BDSM, este sa te folosesti de simbolurile deja prezente in mintea oamenilor. Si astea sunt nenumarate, de la binecunoscutele fetish-uri cu pantofi cu tocuri interminabile, ciorapi de nylon , costumatii din latex sau piele pana la obiecte simbol ca zgarda, catusele si bullwhip-ul si apoi la practici simbol care tin de moduri de adresare, ritualuri, pozitii si in ultima instanta acte considerate clasic a fi dominante sau submisive (asa cum de exemplu a primi sex oral este dominant si a oferi sex oral este o submitere).
Pe de alta parte, cel mai satisfacator din punctul meu de vedere este sa reusesti sa modifici tiparele din capetele oamenilor si sa creezi acolo propriile tipare sau, mai util, sa lasi locul de a recrea simboluri de fiecare data cand te joci.Pentru ca adevarata putere este sa poti impune cu totul propria viziune originala, desi desigur ai efecte mai rapide prin manipularea clasica a simbolurilor preexistente. De asemenea nu cred ca genul asta de joaca se poate face cu oricine.Desi scena BDSM poate parea plina de persoane deosebite, deschise si open-minded pentru ca pana la urma asa par a sta lucrurile in toate mediile alternative la mainstream, in fapt oamenii sunt cat se poate de obisnuiti, acoperind aria de deschidere si inteligenta normala ca proportii in societate in general. Prin urmare in proportie restransa sunt cei care au puterea de a modifica simboluri sau capacitatea de a renunta la cele intiparite.
Nu vreau sa fac judecati de valoare aici si nu sustin ca e mai buna sau mai valoroasa viziunea mea sau ca e superior modul meu de a proceda. Cred ca unele simboluri sunt necesare, sunt imuabile, sunt atat de vechi si universale incat cu siguranta ca valoarea lor e transcendenta, dar mai cred si ca e loc de inovatie de asemenea si ca ar trebui sa nu uitam scopul de la care am plecat si anume jocul. Care tocmai inovatie si creatie inseamna, dincolo de orice.

Advertisements

2 responses to “Despre simboluri

 • emil

  sublima doamna
  nu pot decat sa ma bucur nespus vaznd ca exista si in tara noastra adevarate doamne, femei care inteleg sexualitatea si libertatea in sensuri ascunse majoritatii. voiam prin aceste randuri doar sa imi arat respectul fata de dvs si sa va spun cat de mult va admir.
  sunt un barbat care nu este in mod necesar un submis (desi dulceata unica a abandonului este mai presus decat orice alta placere am cunoscut), dar care iubeste infinit cautarea de sine, jocurile la limita si in special senzualitatea unica a acestor limite.
  pana acum mi-a fost infinit usor sa gasesc femei care sa isi ofere tributul zeilor instapanitori, insa aproape imposibil sa gasesc o adevarata doamna a erosului dominant.
  de aceea, inca o data plin de admiratie, va multumesc pentru bucuria pe care mi-ati oferit-o intuind placerile extatice dindaratul randurilor pecare le-ati publicat.
  plin de repect, emil

 • Andrei

  Sublime aceste randuri asternute de Dv in acest post.
  Nu am fost luat deloc prin surprindere sa citesc aceste randuri deosebite scrise de catre Dv, dar m-a luat cu fiori in timp ce mi se forma in minte imaginea idilica si frumoasa a gandurilor Dv la care toti din scena BDSM-ului visam si cred ca trebuie sa aspiram.
  As dori sa va multumesc foarte mult pentru ca v-ati decis sa deschideti acest blog din care cu siguranta multi dintre noi aspiranti si initiati din cadrul BDSM o sa avem de invatat si pana la urma de castigat.
  Va doresc mult succes si sper ca acest blog va avea efectul scontat de catre Dv.
  Cu deferenta,
  Andrei

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: